Erfgoedvereniging Kèk Liemt

Erfgoedvereniging

Erfgoedvereniging Kèk Liemt, kortweg EVKL.

Erfgoedvereniging Kèk Liemt is opgericht op 18 december 2018 en telt nu 65 leden. De vereniging komt voort uit de Stichting Kèk Liemt en blijft daar nauw mee verweven. De meeste doe-activiteiten liggen bij onze vereniging. De stichting richt zich voornamelijk op financieel inhoudelijke projecten zoals boekuitgaven en het beheer van expositieruimte De Kleuskes. Daarnaast heeft de stichting zitting in de commissie Straatnaamgeving van de gemeente Boxtel en organiseert men de ceremonie rond het luiden van het geboorteklokje. Op onze site kun je links boven doorklikken naar de site van de stichting. Immers die blijft ook in de lucht en blijvend beheerd. 

De vereniging wil in brede kring de belangstelling voor de geschiedenis -de kennis- van Liempde en directe omgeving, zijn bewoners, gewoonten en gebruiken bevorderen.

Dit willen we bereiken door het onderzoeken, bestuderen, beheren, verzamelen en het naar buiten brengen van de plaatselijke geschiedenis, oudheden, volkskunde en het cultureel erfgoed. De resultaten van veel van deze onderzoeken zijn in het verleden door de Stichting al gepubliceerd en dat gebeurt, zoals al gezegd, nog steeds.

Vanuit de vereniging willen we onze leden, maar ook belangstellenden blijvend informeren over het wel en wee van ons dorp. Dat doen we door het geven van lezingen, cursussen en excursies zoals wandel- en fietstochten. Daarnaast komen we actief op voor het behoud van het  cultuurhistorisch erfgoed in Liempde.

Daarnaast ontvangen onze leden periodiek onze nieuwsbrief.

De vereniging beschikt over een goed ingerichte studieruimte. Onze Erfgoedkamer is op de bovenverdieping van het voormalig raadhuis van Liempde: Raadhuisplein 1 – ingang Keefheuvel. Op woensdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur en woensdagavond op afspraak bent u daar van harte welkom voor al uw vragen en onderzoek. We beschikken over een grote bibliotheek en een ruime collectie foto’s en bidprentjes.

Ons thuisbasis voor de lezingen, de cursussen en de algemene ledenvergadering is bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd – Barrierweg 4. Vanaf deze plek vertrekken ook onze wandel- en fietstochten. Wilt u hieraan deelnemen? Houd de publicaties op onze site en die van D'n Liempdsen Herd in de gaten. De kosten van een wandel- en fietstocht bedragen 5 Euro per persoon. Dat is inclusief een kopje koffie of thee na afloop. Leden van de vereniging betalen slechts 2 Euro per persoon op vertoon van hun lidmaatschapskaart. 

Erfgoedvereniging Kèk Liemt werkt samen met:

Brabants Heem Stichting Kèk Liemt Gemeenschapsarcheologie in Het Groene Woud Gastvrij Liempde Heemkunde Boxtel Natuurwerkgroep Liempde SPPiLL Stichting de Brabantse Boerderij D’n Liempdsen Herd BHIC