Erfgoedvereniging Kèk Liemt

Stichting

Stichting Kèk Liemt

De Liempdse heemkundekring Stichting Kèk Liemt is opgericht op 18 december 1974 naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van fanfare Concordia dat jaar. Ter gelegenheid daarvan, alsook de 100ste verjaardag van Mieke van der Velden, was een overzichtstentoonstelling ingericht over het Liempde van vroeger onder de titel "Kèk Liemt". 
 
Daarmee was Liempde in de kijker gezet en de aanzet voor een heemkundekring geboren. Als doelstelling koos de Stichting "Om het waardevolle te bewaren dat Liempde heeft van vroeger en nu en om de belangstelling te bevorderen voor Liempde en het Liempdse." Een doelstelling thans nog niets aan kracht heeft ingeboet. Als logo werd destijds de torenloze duiventoren van het Groot Duijfhuis op Kasteren gekozen. 
 
De Stichting concentreert zich vanaf 1 januari 2019 op grotere projecten zoals boekuitgaven, de exploitatie van expositieruimte De Kleuskes en de ceremonie rond het geboorteklokje in het voormalig raadhuis van Liempde. Daarnaast beheert de Stichting de omvangrijke collectie van Kèk Liemt en heeft men zitting in de commissie Straatnaamgeving van de gemeente Boxtel.