• Kort nieuws

  2020 (Geplaatst op: 17-09-2020)

  Kort nieuws

  Helaas houdt de Corona ons nog stevig in de greep. Daarom heeft het bestuur besloten om de lezingenactiviteiten voor dit jaar door te schuiven naar 2021. Op 9 oktober jl. hebben we met diverse collega organisaties om de tafel gezeten om een op elkaar afgestemd programma in elkaar te zetten, zodat we zo min mogelijk in elkaars vaarwater zitten. Het schema wordt thans uitgewerkt. De nadruk zal veelal liggen op buiten excursies. Hoewel we wel een binnenprogramma voorbereiden en data daarvoor geprikt hebben, houden we er wel rekening mee dat ook in 2021 voorlopig geen lezingen en/of cursussen gehouden kunnen worden. 

  In dit nieuwsbericht wat korte feitjes die van belang zijn.

  Kort nieuws
 • Jan Hazenberg overleden

  2020 (Geplaatst op: 12-05-2020)

  Jan Hazenberg overleden

  Nadat Jan 2 jaar geleden al kenbaar had gemaakt om, als archief-/collectiebeheerder, per 1 januari 2020 te stoppen met die functie bij Kèk Liemt, is het onwerkelijk dat amper 5 maanden later Jan definitief afscheid heeft genomen van zijn Kèk Liemt. Een hartstilstand medio april en weken erna in coma, is Jan niet meer te boven gekomen. Hij overleed gisteren, maandag 11 mei, in het verpleeghuis te Boxtel waar hij, zaterdag jl. vanuit het ziekenhuis was overgebracht. 

   

  Jan Hazenberg overleden
 • Kèk efkes jaargang 2 nr. 3 mei 2020

  2020 (Geplaatst op: 06-05-2020)

  Kèk efkes jaargang 2 nr. 3 mei 2020

  Na deze EXTRA editie van eind april. nu het reguliere nummer van ons info-bulletin zoals aangekondigd in ons eerste nummer van dit jaar.

  Graag jullie speciale aandacht voor de oproep van onze voorzitter Els Vissers over hoe blijvend jullie aandacht te trekken tijdens deze Lock Down die, naar verwachting, voor verenigingen als de onze nog wel even zal voortduren. Lees verder.

  Kèk efkes jaargang 2 nr. 3 mei 2020
 • Kèk efkes - Liemt bewaar(d)t - jaargang 2 nr. 2 - EXTRA 2020

  2020 (Geplaatst op: 29-04-2020)

  Kèk efkes - Liemt bewaar(d)t - jaargang 2 nr. 2 - EXTRA 2020

  "W"oningsdag 2020 is dit jaar op 27 april jl. veelal thuis beleefd. Dat zal op 4 en 5 mei niet anders zijn in dit Corona-tijdperk. Een stille Dam in Amsterdam tijdens de Nationale herdenking en ook in Liempde geen herdenkingsviering in de parochiekerk met aansluitend de stille tocht naar en kranslegging in het Concordiapark. Kortom geen officieel moment met publiek rond de 2 minuten stilte op 4 mei.

  In deze extra uitgave nemen wij u mee naar 75 jaar bevrijding van Nederland alsook de betekenis van het Liempdse oorlogsmonument

  Kèk efkes - Liemt bewaar(d)t - jaargang 2 nr. 2 - EXTRA 2020
 • Kèk efkes - Liemt bewaar(d)t - jaargang 2 nr. 1 - april 2020

  2020 (Geplaatst op: 07-04-2020)

  Kèk efkes - Liemt bewaar(d)t - jaargang 2 nr. 1 - april 2020

  Tijdens deze zogeheten "intelligente lock-down", op weg naar wellicht de "1,5 meter samenleving" is het voor onze vereniging meer dan ooit belangrijk om voeling te houden met onze leden en achterband. 

  Hierbij wat wel en wee van onze Erfgoedvereniging met het verzoek, zoals de titel al gevat zegt: 'Kek effkes.'

  Hebt u interessante tips voor ons, mail ze naar info@kekliemt.nl 

  Kèk efkes - Liemt bewaar(d)t - jaargang 2 nr. 1 - april 2020
 • Expositieruimte De Kleuskes tot nader orde gesloten

  2020 (Geplaatst op: 16-03-2020)

  Expositieruimte De Kleuskes tot nader orde gesloten

  I.v.m. het Corona-virus is Expositieruimte De Kleuskes, aan de Oude Dijk 19-21, tot nader orde, maar tenminste tot 1 september a.s. gesloten. Houd de berichtgeving over de hernieuwde openstelling op deze site in de gaten. 

  Expositieruimte De Kleuskes tot nader orde gesloten
 • Erfgoedkamer op woensdagmiddag weer open

  2020 (Geplaatst op: 16-03-2020)

  Erfgoedkamer op woensdagmiddag weer open

  In verband met het Corona-virus was de Erfgoedkamer in het voormalig raadhuis van Liempde van 16 maart tot 1 juni jl. gesloten. Vanaf 3 juni jl. zijn we op woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur weer geopend. Vanzelfsprekend nemen we daarbij de RIVM-richtlijnen m.b.t. afstand (1,5 meter) en desinfecteer-maatregelen in acht.

  De avondopenstelling op woensdag vervalt vooralsnog nog. Wilt u komen en een afspraak maken, dat kan via ons e-mailadres info@kekliemt  

  Hebt u een vraag en wilt u niet naar de Erfgoedkamer komen, mail dan uw vraag en wij proberen u een antwoord te geven. 

  Erfgoedkamer op woensdagmiddag weer open
 • Lessen cursus stamboomonderzoek opgeschort

  2020 (Geplaatst op: 31-12-2019)

  Lessen cursus stamboomonderzoek opgeschort

  I.v.m. het Coronavirus, de richtlijnen van het RIVM alsook het kabinetsbesluit, acht het bestuur het niet verantwoord om de lessen stamboomonderzoek nu door te laten gaan. 

  Naar verwachting worden de lessen weer medio september van dit jaar opgestart, tenminste indien de versoepeling van de Covid-19 maatregelen van kracht blijven. In D'n Liempdsen Herd kunnen we op dit moment (juni) slechts gebruik maken van 10 tafeltjes in de schuur. Dat betekent dat we uitkijken naar alternatieve locaties mochten we weer van start kunnen.

  Houd daarom de berichtgeving op onze site en/of onze contactpersoon Kees Quinten goed in de gaten via kquinten@live.nl 

  Lessen cursus stamboomonderzoek opgeschort