Collecties - Boeken & andere documenten

       
Zoek in onze boekencollectie
   
of  
of  
 
     

Boekencollectie en andere documenten van de Erfgoedvereniging Kèk Liemt. 

Op deze pagina krijgt u een inkijkje in de omvangrijke boekencollectie en andere documenten van de Erfgoedvereniging Kèk Liemt.

In de loop der jaren is deze collectie ontstaan. Het begon eerst met de, in eigen beheer uitgegeven brochures en boekwerken. De collectie is later uitgebreid met werken en aantekeningen die hoofdzakelijk gingen over het veldnamenonderzoek in Brabant en vervolgens collecties uit  privéverzamelingen met een link naar heemkunde.  

Kèk Liemt blijft op zoek naar interessante artikelen, brochures, boekwerken over Liempde en omgeving, waarbij we ons hoofdzakelijk beperken tot Brabant. Mocht u aan het opruimen slaan en niet weten wat met oude boeken en/of spullen te doen. Waarschuw ons via onze e-mailadres en wij nemen een kijkje of het voor onze collectie bruikbaar is. Materiaal, ook foto’s etc. wordt door onze Werkgroep Collectiebeheer gebruikt als ondersteunend materiaal voor onder meer tentoonstellingen. 

De collectie wordt actueel gehouden, terwijl ook oudere uitgaven die ontbreken, daar waar mogelijk, worden aangeschaft. In onze collectie nemen we ook boeken op die specifiek over de omgeving gaan. 

De collectie kan worden ingezien op de Erfgoedkamer in de (voormalige) raadzaal van het voormalige Liempdse gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Liempde.  De Erfgoedkamer is wekelijks, met uitzondering van de vakantiemaanden, voor publiek geopend op maandagavonden van 19:30 tot 21:00 uur.  Graag na afspraak via e-mail info@kekliemt.nl of anders telefonisch op 0411-632127 ter attentie van de beheerder de heer Jan Hazenberg. Tijdens uw bezoek kunnen de leden van de Werkgroep Collectiebeheer  u dan gericht van dienst zijn. 

Contactgegevens

Bezoekadres:

Raadhuisplein 1
5298 CD Liempde

Postadres:

Vendelstraat 17
5298 CW Liempde

Contact

T. 06 53748704

info@kekliemt.nl

IBAN-nummer:
NL35 RABO 0128 7078 52