• Oral History-filmpjes

  2021 (Geplaatst op: 18-12-2021)

  Oral History-filmpjes

  In het decembernummer van de Nieuwsbrief Kèk Efkes van 2020 was aangekondigd dat in het voorjaar van 2021 de presentatie is geweest van de filmpjes rond 'Den Groote Waterloop.'Vanwege Corona destijds was een klein gezelschap in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd getuige van de presentatie.

  Afgelopen week was in de pers de aankondiging dat Waterschap De Dommel en Brabants Landschap werk maken van Den Groote Waterloop. Een mooie gelegenheid om eens een wandeling te maken langs deze werkzaamheden en... ook om de filmpje ste bekijken die wij als Kèk Liemt hebben laten maken in samenspraak met SPPiLL met als thema: Oral-history. Kort gezegd 'verhalende historie'. Daarmee is destijds een werkgroepje aan de slag gegaan LEES VERDER

  Oral History-filmpjes
 • Geniet van de cultuurhistorie in het Landschap

  2021 (Geplaatst op: 08-05-2021)

  Geniet van de cultuurhistorie in het Landschap

  2021 was het themajaar van 'Ode aan het Landschap', bedacht door het Nationaal Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Dit thema kwam, door de herwaardering van de dichtbij-bestemmingen vanwege de Coronabeperkingen, op een mooi moment. Overal werden toen activiteiten georganiseerd die de wandelaar op een andere, vaak verrassende manier kennis liet maken met de schoonheid van de natuur en de cultuurhistorie in ons land. Meer weten kijk op www.odeaanhetlandschap.nl  LEES VERDER.

  Geniet van de cultuurhistorie in het Landschap
 • Verhalen vanuit onze leden

  2021 (Geplaatst op: 04-03-2021)

  Verhalen vanuit onze leden

  Een nieuwe rubriek die we in ons januari-nummer van Kèk Efkes hebben aangekondigd. Op deze site kun je via de COLLECTIES-button in de bovenste balk en vervolgens klik je op 'verhalen' en het jaar 2021 diverse korte verhalen lezen, ingestuurd door onze leden. 

  Wie volgt met zijn/haar verhaal? Stuur het in en wij bundelen ze in deze rubriek, die we met recht dan "Liemt bewaar(d)t" kunnen dopen. Mocht je wel 'n leuk verhaal kennen, maar schroom je om het op te schrijven. We komen graag langs, maar wel na de lock-downmaatregelen. Kortom pas als het weer veilig kan. 

  Verhalen vanuit onze leden
 • Kèk Efkes - Liemt bewaar(d)t jaargang 3 nr. 1 januari 2021

  2021 (Geplaatst op: 15-01-2021)

  Kèk Efkes - Liemt bewaar(d)t jaargang 3 nr. 1 januari 2021

  De nieuwste uitgave van "Kèk efkes - Liemt bewaar(d)t is weer uit. Download het exemplaar hieronder. In deze uitgave geven we een inkijkje in onze voorzichtig opgestelde lezingenagenda voor dit jaar (alles onder voorbehoud), de uitslag van de ledenraadpleging in december jl. 2 nieuwe boekuitgaven over de Bodem van Elde en Kasteel Stapelen, reacties vanuit onze leden over "verhalen vanuit de leden"en een foto-wedstrijd om te komen tot nieuwe ansichtkaarten van en over Liempde. 

  Kèk Efkes - Liemt bewaar(d)t jaargang 3 nr. 1 januari 2021