• Erfgoedkamer vanwege de lock down weer gesloten

  2021 (Geplaatst op: 20-12-2021)

  Erfgoedkamer vanwege de lock down weer gesloten

  Nu er opnieuw een lock-down is afgekondigd sluiten we ook onze deuren van de Erfgoedkamer op woensdagmiddag. Digitaal blijven we bereikbaar via info@kekliemt.nl 

   

  Erfgoedkamer vanwege de lock down weer gesloten
 • Oral History-filmpjes

  2021 (Geplaatst op: 18-12-2021)

  Oral History-filmpjes

  In het decembernummer van onze nieuwsbrief Kèk Efkes hebben wij aangekondigd dat vandaag de presentatie was van de filmpjes rond Den Groote Waterloop. Vanwege Corona en vooralsnog voor het laatst was een klein gezelschap in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd getuige van de presentatie.

  Namens SPPiLL heette voorzitter Tossy de Man het gezelschap welkom, waarna onze voorzitter Els Vissers het woord kreeg. Els ging in op het verzoek van de gemeente Boxtel om via SPPiLL historie op te diepen via het zogeheten Oral-historyconcept. Kort gezegd 'verhalende historie'. Daarmee is een werkgroepje aan de slag gegaan LEES VERDER

  Oral History-filmpjes
 • Geniet van de cultuurhistorie in het Landschap

  2021 (Geplaatst op: 08-05-2021)

  Geniet van de cultuurhistorie in het Landschap

  2021 is het themajaar van 'Ode aan het Landschap', bedacht door het Nationaal Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Dit thema komt, door de herwaardering van de dichtbij-bestemmingen vanwege de Coronabeperkingen, op een mooi moment. Overal zijn de komende maanden activiteiten georganiseerd die de wandelaar op een andere, vaak verrassende manier kennis laat maken met de schoonheid van de natuur en de cultuurhistorie in ons land. Meer weten kijk op www.odeaanhetlandschap.nl  LEES VERDER.

  Geniet van de cultuurhistorie in het Landschap
 • Verhalen vanuit onze leden

  2021 (Geplaatst op: 04-03-2021)

  Verhalen vanuit onze leden

  Een nieuwe rubriek die we in ons januari-nummer van Kèk Efkes hebben aangekondigd. Op deze site kun je via de VERHALEN-button in de bovenste balk het eerste verhaal lezen van een van onze leden.

  Wie volgt met zijn/haar verhaal? Stuur het in en wij bundelen ze in deze rubriek, die we met recht dan "Liemt bewaar(d)t" kunnen dopen. Mocht je wel 'n leuk verhaal kennen, maar schroom je om het op te schrijven. We komen graag langs, maar wel na de lock-downmaatregelen. Kortom pas als het weer veilig kan. 

  Verhalen vanuit onze leden
 • Kèk Efkes - Liemt bewaar(d)t jaargang 3 nr. 1 januari 2021

  2021 (Geplaatst op: 15-01-2021)

  Kèk Efkes - Liemt bewaar(d)t jaargang 3 nr. 1 januari 2021

  De nieuwste uitgave van "Kèk efkes - Liemt bewaar(d)t is weer uit. Download het exemplaar hieronder. In deze uitgave geven we een inkijkje in onze voorzichtig opgestelde lezingenagenda voor dit jaar (alles onder voorbehoud), de uitslag van de ledenraadpleging in december jl. 2 nieuwe boekuitgaven over de Bodem van Elde en Kasteel Stapelen, reacties vanuit onze leden over "verhalen vanuit de leden"en een foto-wedstrijd om te komen tot nieuwe ansichtkaarten van en over Liempde. 

  Kèk Efkes - Liemt bewaar(d)t jaargang 3 nr. 1 januari 2021