www.gemeenschapsarcheologie.nl 

">

Erfgoedvereniging Kèk Liemt

27 Sep

Archeologie in Liempde

Op een groot aantal locaties in ons dorp werden putten van één bij één meter gegraven, waarbij alle 'vreemde voorwerpen' uit de put verzameld werden. Over de opzet van dit gemeenschapsarcheologisch onderzoek in Liemt en de analyse van de vondsten uit de putjes, gaat het eerste deel van de lezing. 

Behalve dat dit project nader inzicht heeft verschaft in de ontwikkeling van ons dorp, leidde het ook tot een aantal spannende vervolgprojecten zoals het onderzoek in de Pastorietuin aan de Vendelstraat (juli 2020) en de veldkartering op de Roosakker op Kasteren (oktober 2020).

Uitkomsten van deze onderzoeken komen na de pauze aan bod. De bevindingen van het onderzoek rond de Kasterensche Watermolen naar sporen van de Slag om Boxtel in 1794, dat in het kader van de nieuwe CARE Summer School in de laatste week van juli en de eerste week van augustus van dit jaar werd gehouden, mag natuurlijk in deze lezing niet ontbreken. 

In het weeknd van 30 en 31 oktober a.s. zal een tweede editie van het CARE proefputtenevenement in ons dorp plaatsvinden, waarbij inwoners van Liempde en omgeving weer van harte worden uitgenodigd om mee te doen. Nieuwsgierig geworden wat onze bodem ons prijsgeeft. Kom dan naar de lezing op 27 september a.s. en laat je inspireren om op 30 en 31 oktober mee te doen. 

De lezing wordt gehouden in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 te Liempde. Aanvang 19:30 uur. De toegang is gratis. Inloop vanaf 19:00. Het maximaal aantal bezoekers in 60 personen. Bezoekers moeten wel in het bezit zijn van een geldige QR-code en deze bij binnenkomst laten scannen. Aanmelden vooraf is niet nodig. Kortom vrije inloop.  

Meer weten over het puttenproject: kijk dan op de site van gemeenschapsarcheologie in Het Groene Woud via www.gemeenschapsarcheologie.nl 

 

  • Locatie: Bezoekerscentrum D'n Liempden Herd
  • 27-09-2021
  • 19:30 t/m 22:00