www.liempdsenherd.nl  Consumpties zijn voor eigen rekening.

">

Erfgoedvereniging Kèk Liemt

30 Sep

Lezing: Liempde en WO II

Op 17 september 1944 startte de Operatie Market Garden. Afgeleide daarvan was de Oparatie daarvan was de Operatie Pheasant -start medio oktober- die tot doel had om Brabant te bevrijden van de Duitsers. Op 23 oktober rukte de 51e Highland Division op in de richting van Schijndel. Deze aanval kreeg de codenaam Operatie Colin en leidde de bevrijding in van onder meer Schijndel, Boxtel en Liempde.

Maandag 30 september a.s. neemt onze secretaris Arnold van den Broek u mee naar de bevrijding van Liempde. In de lezing krijgen de Liempdse gesneuvelden een gezicht. De rode draad in de lezing is het verhaal van oorlogsvlieger, oom en naamgenoot Arnold van den Broek (*1911 - +1942) die tijdens een van zijn bombardementsvluchten voor de Nederlandse kust het leven liet.

Ook wordt ingegaan op het eertijds verboden oorlogsmonument en de bevrijdingsoptocht van 5 mei 1955, tien jaar na de bevrijding van Nederland. 

De lezing start op maandag 30 september a.s. in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd om 19:30 uur. Zaal open om 19:00 uur en gratis toegankelijk. Maximaal aantal bezoekers is gesteld op 60 personen. Tijdig aanmelden heeft de voorkeur via de info van D'n Liempdsen Herd. Zie www.liempdsenherd.nl  Consumpties zijn voor eigen rekening.

 

  • Locatie: Barrierweg 4, Liempde
  • 30-09-2019
  • 19:30