Erfgoedvereniging Kèk Liemt

6 Okt

Archeologische wandeling over de akkers

Deze zondag 6 oktober 2019 gaan we om 09:30 uur in Kasteren op zoek naar archeologische vondsten.

De bedoeling van de wandeling is om, lopend over de akker, archeologische sporen te rapen en vervolgens te determineren. Afgelopen week hebben we van de gemeente Boxtel ook toestemming gehad om gebruik te maken van metaaldetectoren. Kortom het wordt een echt spectaculaire zoektocht naar ons Liempdse verleden daar op de Kasterense akkers. 

Je hoeft geen deskundige te zijn en aanmelding voor deze activiteit is niet nodig. Zakjes om de vondsten in te doen zijn aanwezig. Het startpunt is de karthuizerhoeve Het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2 in Liempde. De wandeling eindigt om 11:00 uur, daarna worden de scherven schoongemaakt en gedateerd. Ook dat is een belevenis op zich. We wandelen over de Roosakker. Dat is een gedeelte van de Kasterense akker die 26 hectare groot is. 

De wandeling staat onder leiding van Dik Bol, voorzitter van de archeologische werkgroep Boxtel/Liempde en lid van onze vereniging. De akkers op Kasteren zijn al vele eeuwen in gebruik. Al in 1391 komen de veldnamen De Roosakker en De Smeeakker voor. 

Enkele deskundigen van de ArcheoHotspot Boxtel, gehuisvest in oertijdmuseum De Groene Poort, lopen mee en helpen de schoongemaakte scherven te dateren. Loop jij ook mee? 

Deelname is gratis.

 

Download Persbericht
  • Locatie: Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2 in Liempde
  • 06-10-2019
  • 09:30 t/m 11:00