Kruising Boxtelseweg/Bergstraat

Datum: 09-02-2020

Reacties op de 11e serie onbekende foto's uit de MooiBoxtelKrant

Volgnr. 0040

Rien v.d.Laar 21-11-2018 :
Op de hoek van de Bergstraat en de Boxtelseweg. Links boven op de hoek Bergstraat de boerderij van Slenders. Aan de rechterkant tegenover het pand van Slenders aan de Bergstraat de schuur behorende bij het pand aan de Boxtelseweg van Transportbedrijf van Toon van de Sande.
Tegenover dit Transportbedrijf aan de overkant van de Boxtelseweg het pand van Jan van Vugt (Franse kap).Hier woonde vroeger ook de familie van Hazenberg-Putmans. Foto is van ca. 50 á 60 jaren geleden. 

Jos van Eijndhoven 22-11-2018 :
Klopt Rien!
In de schuur aan de Bergstraat, nu Prinsengracht, stond een omgebouwde Bedford. Toon bracht met deze takelwagen heel wat bomen naar de klompenmakers in Liempde.
Toon heeft onze bezorgauto, op de oudejaarsavond van 1962 uit een sneeuwduin getrokken. 

Miep van Abeelen 26-11-2018 :

Foto is van mijn ouderlijk huis. Dat heette toen nog Den Berg en is nu de Boxtelseweg.Foto is van ergens in de jaren 50. Er is toen een vliegtuig overgevlogen en daarna kwamen ze aan de deur om foto's te verkopen. Die hebben wij toen gekocht en het origineel heb ik hier nog in de gang hangen. De familie heette toen vd Sande en zij werkten met paarden die bomen sjouwden.


Marij Vervoort-Vogels 29-11-2018 :

In de MooiBoxtel krant van woensdag 21 november j.l. staat bij de rubriek Liempde van toen een foto met daarop links bovenaan de boerderij gelegen Boxtelseweg/Bergstraat waar mijn moeder geboren is en gewoond heeft tot aan haar trouwen. Deze boerderij was van mijn oma en opa Slenders. Er zat een veranda aan de voorkant en binnen kon je iets drinken aan de bar. Mijn moeder is Nellie Vogels-Slenders en zij woont aan de Boxtelseweg 71. Inmiddels is zij 90 jaar oud.


Arnold v.d.Broek (Stg.Kèk Liemt) 2-12-2018 :
Waar het in de reacties gaat over de Bedford. Over dit legervoertuig heb ik in de jaren '90 van de vorige eeuw voor de Brabants Dagbladrubriek "Stille Getuigen" een artikel geschreven. De takelwagen werd toen nog eenmalig naar buiten gereden voor een foto.
Genoemde wagen heeft ook in de winter van '63 dienst gedaan om o.a. de Molendijk sneeuwvrij te maken samen met een soortgelijke wagen van de gemeente Liempde.Wijlen Frits Beelen heeft dit gefotografeerd met vermelding van de datum in de opgewaaide sneeuwbergjes. 


Désiré van Laarhoven 7-1-2019 :

Het transportbedrijf was niet Van de Zanden, maar Van de Sande. Eigendom van mijn opa en oma Toon van de Sande en Gerdina van de Sande-Van Vroenhoven.

Reactie via contactknop (zie boven) en vermelding van het volgnummer

Actueel

Contactgegevens

Bezoekadres:

Raadhuisplein 1
5298 CD Liempde

Postadres:

Vendelstraat 17
5298 CW Liempde

Contact

T. 06 53748704

info@kekliemt.nl

IBAN-nummer:
NL 23 RABO 0128 720 387