• In Memoriam Theo Roovers

    2000 (Geplaatst op: 29-01-2023)

    In Memoriam Theo Roovers

    Zaterdagochtend bereikte ons het trieste bericht dat ons lid Theo Roovers vrijdag in de late avond is overleden. Theo trad toe tot Stichting Kèk Liemt op 21 november 2000. Binnen Kèk Liemt bekleedde Theo de laatste jaren de functie van beheerder van expositieruimte De Kleuskes. Over de collectie van De Kinderen Van der Velden, in Liemt beter bekend als De Kleuskes, kon Theo enthousiast verteller en dat deed hij ook aan talrijke groepen die de expositieruimte bezochten. 

    Daarnaast was Theo de inspirator van de jaarlijkse kraam op de Boeremèrt Liemt, waarin hij een spilfunctie bekleedde. Met zijn aanstekelijke lach en mooie anecdotes verleidde hij menig aspirant koper tot een koopje van veelal in eigen beheer gemaakt speelgoed, zoals haktollen, stokpaardjes, repen en puzzels. 

    Op gerafineerde wijze liet hij de argeloze bezoeker zien dat het leggen van een houten kubuspuzzel een kleinigheidje was. Dan gaf hij de stukken aan de bezoekers die zich vervolgens suf piekerden hoe die puzzel in elkaar te leggen.

    In Theo verliezen we als Stichting en Erfgoedvereniging Kèk Liemt een bevlogen medewerker. 

    Vrijdag 3 februari 2023 om 10:30 uur is de uitvaart en begrafenis in de Sint Jans Onthoofdingkerk te Liempde waarna Theo wordt begraven op het kerkhof van Liempde. 

    Theo dank voor wie je was en je inzet voor het Liempdse Erfgoed. We zullen je missen maar niet vergeten.

    In Memoriam Theo Roovers
  • Brabants Heem deze maand 75 jaar

    2000 (Geplaatst op: 14-02-2022)

    Brabants Heem deze maand 75 jaar

    In onze Nieuwsbrief Kèk Efkes die morgen weer in je mailbox verschijnt schrijven onze voorzitter en secretaris een klein stukje over het 75 jarig bestaan van onze koepelorganisatie Brabants Heem.

    Wil je meer weten over onze Brabantse spreekbuis van alle heemkunde- en erfgoedkringen en nieuwsgierig naar wat ze doen. Kijk dan op de site van Brabants Heem via deze link www.brabantsheem.nl 

    Wellicht zit er ook interessante onderwerpen bij voor jou. Veel lees- en zoekplezier.

    Brabants Heem deze maand 75 jaar
  • Cursus Omgevingswet

    2000 (Geplaatst op: 14-01-2022)

    Cursus Omgevingswet

    Beste leden.

    Mede op initiatief van onze overkoepelende organisatie Brabants Heem wordt er binnenkort een cursus opgestart met als onderwerp de zogeheten 'Omgevingswet.' Deze wet is voor ons als erfgoedvereniging van groot belang om in de toekomst met de gemeente mee te kunnen praten over het beschermen van cultureel erfgoed. 

    Hebt u interesse in het volgen van deze cursus lees dan bijgaande brief waarin meer wordt uitgelegd en aanmelden mogelijk is.

     

    En verder - 15 Januari verschijnt in je mailbox de eerste Nieuwsbrief Kèk Efkes van 2022.

     

    Cursus Omgevingswet